Supers nog niet doordrongen van plicht voor schone omgeving

Foto: Gemeente Zaanstad

De Partij voor de Dieren stelt dat er nog steeds veel supermarkten in Zaanstad zijn die niet of nauwelijks aandacht besteden aan het schoonhouden van hun omgeving. Het college beloofde eerder dat de Omgevingsdienst werk zou maken van de handhaving van de 25-meterregel, maar daar is volgens de PvdD nog niets van te merken.

In november 2021 gaf het college aan dat de dienst dit jaar aan de slag zou gaan met extra capaciteit op handhaving en het creƫren van bewustwording bij met name grote bedrijven als supermarkten dat zij verantwoordelijk zijn voor het schoonhouden van een cirkel van 25 meter rond hun zaken. Het doel was om in 2023 van start te gaan met het uitdelen van bekeuringen als bedrijven zich onvoldoende aan de 25-meterregel zouden houden, brengt raadslid Melchior Mattens in herinnering. Dat is al over drie maanden.

Vragen

Hij stelt het college er daarom morgenavond mondelinge vragen over. Wat is er tot nu toe gedaan en wat staat er nog op stapel om bedrijven te wijzen op de aanstaande handhavingscampagne en om ondernemers ertoe te bewegen om te gaan voldoen aan hun opruimverplichting? Mattens is ook benieuwd naar de voorbereidingen die de Omgevingsdienst al heeft getroffen en naar de financiering van het aan te scherpen toezicht.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen