Banket Landsaat vanaf komende zomer te koop in Krommenie

Foto: Google Street View

Landsaat begint een tea- en lunchroom aan de Zuiderhoofdstraat in Krommenie. De banketbakkerij bestond ruim een eeuw toen eind augustus 2018 de winkels in Zaandam en Wormerveer failliet werden verklaard. In december van dat jaar was er een voorzichtige herstart, en nu lijkt de comeback een voldongen feit.

De nieuwe zaak moet komende zomer de deuren openen, meldt Dagblad Zaanstreek. Momenteel wordt er verbouwd. Bij de zaak komt ook een buitenruimte van ongeveer 70 vierkante meter waar mensen aan tafeltjes van hun bestelling kunnen genieten. ‘Ik ben blij dat we straks ook in Krommenie zitten. We hebben daar al klanten, maar die komen gemiddeld een keer in de week naar Zaandam. Dáár kunnen we ze dagelijks bedienen,’ vertelde eigenaar Jaap Landsaat aan de krant.

Geen woningen

Op Funda werd het pand uit plus minus 1930 te koop aangeboden als een commercieel object met een casco verdieping die zich prima zou lenen voor de realisatie van enkele appartementen. ‘Thans is er al een schetsontwerp waar een drietal appartementen met winkelruimte op de begane grond en ondergelegen kelder zijn ingetekend beschikbaar; een omgevingsvergunning met betrekking tot een winkel op de begane grond met ondergelegen kelder en een tweetal woonappartementen ter (circa 91 vierkante meter groot) is afgegeven,’ aldus de advertentie. Landsaat heeft echter geen plannen in die richting, liet hij weten.

Reacties

Cookieinstellingen