Titel schoonste strand Noord-Holland naar Den Helder

Foto: Publicdomainpictures.net

Wie naar het schoonste strand van Noord-Holland wil moet daar een ritje voor over hebben: het is dit jaar Den Helder geworden. Het schoonste strand van het land is echter nog een eind verder weg: daarvoor moeten we naar Ouddorp op het Zuid-Hollandse eiland Goeree – Overflakkee. Die gemeente nam het stokje over van het Zeeuwse Sluis.

De strandverkiezingen zijn een jaarlijks initiatief van Strand Nederland in samenwerking met Koninklijke Horeca Nederland, Rijkswaterstaat, de Stichting KMVK, Entree Magazine en KIMO. Ouddorp won de titel ook al in 2018 en Den Helder werd Noord-Hollands beste in 2018, 2019 en 2020. Tijdens de inspecties keuren  inspecteurs opgangen en stranden langs de hele Nederlandse kust. De locaties worden allemaal vier keer bezocht om een compleet beeld te krijgen.

Strandpaviljoens

Ook de strandpaviljoens werden beoordeeld en daar rolde in onze provincie het legendarische strandpaviljoen Woodstock 69 in Bloemendaal aan Zee als beste uit. ’s Lands hoogst scorende strandtent is Sjoerd op Ameland. Die biedt een combinatie aan van streetfood, classics en Mediterraanse gerechten en de eigenaar en naamgever ‘houdt van eerlijk, duurzaam en van producten uit de buurt’. Voor het duurzaamste paviljoen van het land kunnen we echter dichter bij huis blijven: dat is de Beach Inn in IJmuiden.

Reacties

Cookieinstellingen