FNV klaar voor stakingen NS-personeel in augustus

Foto: Flickr / Rob Dammers

De kans op stakingen onder NS-personeel neemt zienderogen toe nu vakbond FNV gisteren het meest recente loonbod van het spoorbedrijf heeft afgewezen. De bond legt het bod nog wel voor aan de leden, maar adviseert ze om er niet mee in te stemmen. Daarbij gaat de bond de achterban meteen vragen of er bereidheid tot acties is.

De vier vakbonden FNV, CNV, VVMC en VHS gaven eerder aan volledige compensatie voor de prijsstijgingen te willen. De bonden willen daarom in het eerste jaar een loonsverhoging van 8,5 procent. NS verhoogden in de laatste poging het loonbod van 7,5 naar acht procent over een periode van 2,5 jaar.

Deadline 1 augustus

‘Er is nog altijd een enorm gat,’ aldus de FNV. De leden van de vakbond hebben tot 1 augustus de tijd om te reageren op het bod. Volgens een woordvoerder van de bond laat de uitkomst zich raden. ‘Reken er maar op dat we er in augustus klaar voor zijn,’ zo klinkt het.Bij NS werken bij elkaar zo’n 20.000 mensen. Sinds medio mei wordt over een nieuwe CAO gesproken. Het bedrijf zegt nog altijd open te staan voor onderhandelingen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen