Wat vinden inwoners het mooiste gebouw in onze gemeente?

mei 02 , 3:14 Actueel
screenshot 20240501 132839
Ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van Zaanstad houdt architectuurplatform Babel een fotowedstrijd: leg het mooiste gebouw in de gemeente mooi vast op de gevoelige plaat. Later in het jaar staat er ook nog een groots Babel-festival in de planning.
Babel is benieuwd welk gebouw de Zaankanters het meest bewonderen. 'Denk daarbij niet alleen aan de iconische Zaans-groene huizen, maar ook aan moderne architectonische parels, kantoor- en schoolgebouwen.' In de aankondiging van de wedstrijd werd gekozen voor een bijzonder pand dat op de nominatie staat om ten prooi te vallen aan de sloopkogel: de Beatrixflat bij het sluizencomplex in Zaandam.

Meer dan één mag ook

Wie mee wil doen aan de wedstrijd dient een zelfgemaakte foto in te sturen, vergezeld van een beschrijving van maximaal 60 woorden waarom juist dat gebouw het hart van de fotograaf stal. Zorg ervoor dat de foto ook iets van de omgeving laat zien, want architectuur staat nooit op zichzelf. Wie niet kan kiezen mag ook meer dan één gebouw insturen. Zaankanters hebben tot en met 31 mei de tijd om hun foto of foto's in te zenden. Babel en de pers kunnen de inzendingen daarna rechtenvrij gebruiken, met vermelding van de naam van de maker.
De jury bestaat uit een architect, een stedenbouwkundige en een fotograaf, die beoordelen welke maximaal 25 foto’s doorgaan naar de volgende ronde. Vanaf 15 juni zullen deze foto's op de website van Babel worden gepubliceerd, waarna alle Zaankanters er via de site hun stem op kunnen uitbrengen. Tijdens het Babel-festival op 5 oktober wordt bekendgemaakt welke foto de meeste stemmen heeft gekregen, en daarmee een prijs heeft gewonnen. Insturen kan hier .