Leerlingen Herman Gorter naar huis met Zaan Primair RC-cup

jul 08 , 12:51 Actueel
screenshot 20240708 124912
Tijdens de jaarlijkse Zaan Primair RC-cup hebben leerlingen van groep 8b van OBS Herman Gorter de snelste tijd neergezet op het circuit. De Zaan Primair RC-cup is een innovatieve wedstrijd tussen acht basisscholen uit Zaanstad.
Leerlingen uit groep 8 vormen raceteams rond een radiografisch bestuurbare auto. In dertien weken doen zij vaardigheden op rondom samenwerken, ondernemerschap en duurzame mobiliteit. Ook komen de leerlingen in aanraking met communicatie, design, elektrotechniek en het bedrijfsleven. De racecompetitie sluit aan bij de kerndoelen van het basisonderwijs en richt zich op technologie en wetenschap. In Nederland is een groeiende behoefte aan goed opgeleide vaklieden en technici. Educatieve programma’s zoals de Zaan Primair RC-cup stimuleren jongeren enthousiast te worden voor technische opleidingen en beroepen.
screenshot 20240708 130120
Racen is een teamsport waarbij iedereen een belangrijke taak vervult. Zo ook bij de Zaan Primair RC-cup. Elk deelnemend team bestaat uit minimaal acht leerlingen die als teamleider, coureur, monteur, PR-manager, financieel manager of designer hun steentje bijdragen. Ook leverde elke school een tweekoppige kinderjury die, een week voorafgaand aan de race, de teams beoordeelden op design, communicatie en sponsoring /financieel management. Er was dus niet alleen een prijs voor het team dat als eerste over de finish kwam, maar ook een award voor het mooiste design, het team dat de beste media-aandacht kreeg en het team dat de meeste sponsors wist te strikken. Ook werden er een Sportiviteit Award, Pit Award en Support Award uitgereikt.