Kermis en ander vermaak in Assendelft ditmaal geschrapt

sep 17 2020, 14:03 Actueel
kermis88
Lokaal Zaans hoeft niet tot vanavond te wachten op een antwoord op de vraag of de kermis en andere evenementen zoals de wielerronde van Assendelft dit jaar al dan niet doorgaan : het is zojuist gegeven en het luidt 'nee'. Geen reuring in het dorp dus, tussen 3 en 8 oktober.
Volgens een verklaring van de gemeente is na overleg met de organisator die namens Zaantad de kermis op poten zet gebleken dat de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen onvoldoende gewaarborgd kunnen worden door de beperkte ruimte en het karakter van de dorpskermis. Daarbij gaat het onder meer om de anderhalvemeterregel. In het centrum van Zaandam is de kermis wel doorgegaan en kon de organisatie garanderen dat de geldende coronarichtlijnen niet overtreden zouden worden vanwege de veel minder beperkte ruimte op de Burcht.

Ander soort kermis

Daarnaast komen de bezoekers van de Zaandamse kermis vooral voor de attracties. Bij de kermis in Assendelft ligt dat anders. Het accent ligt er meer op samenkomst en feest. 'Hierdoor ontstaat een aanzienlijke kans op een grote groep stilstaande mensen op korte afstand van elkaar, met een groot risico op coronabesmettingen,' aldus de verklaring. 'Het handhaven hierop wordt daarnaast bemoeilijkt doordat er in veel gevallen ook sprake is van alcoholgebruik.'

Horecastoelen reserveren

De gemeente en de horeca in Assendelft adviseren inwoners om op de geplande kermisdata niet zonder reservering naar de cafés en de terrassen te komen. Reserveren kan via de websites van de horecagelegenheden en mochten de cafés en terrassen vol zijn, dan wordt bezoekers aangeraden om op een ander moment terug te komen.