Gaan kermis en wielerronde Assendelft nu door of niet?

Foto: Twitter / Cor Bart

Wat is er waar van het in Assendelft rondzingende gerucht dat de kermis en bijbehorende activiteiten zoals de wielerronde wegens het toenemende aantal coronabesmettingen dit jaar niet doorgaan? Dat wil Lokaal Zaans vanavond te weten komen van de burgemeester.

Officieel is er nog niets over bekend, maar enkele ondernemers hebben volgens fractievoorzitter Marianne de Boer op informele wijze vernomen dat er dit jaar geen feestelijkheden zijn. En dat is zo middenin alle voorbereidingen ‘het dorp rauw op het dak gevallen’. Er zijn al veel kosten gemaakt in de voorbereiding, dus waarom dan pas nu tot een afgelasting overgaan terwijl de toename van het aantal besmettingen met het virus al veel langer een trend is.

‘Wij vinden het belangrijk dat dit soort besluiten die een grote impact hebben op de samenleving goed worden gecommuniceerd en uitgelegd,’ schrijft zij in vragen die vanavond voorafgaand aan de raadsvergadering aan de orde komen. Indien er inderdaad sprake is van een totale afgelasting van alle activiteiten wil De Boer daarvan de achtergronden weten.

Reacties