Nieuwe Stints om centrum Zaandam schoon te houden

Foto: Twitter / Gemeente Zaanstad

De gemeente heeft twee nieuwe Stints in gebruik genomen om ‘de aanzienlijke hoeveelheid dump- en zwerfafval’ die dagelijks in het centrum wordt aangetroffen te verwijderten.

Zaanstad beschikt sinds deze week over de beide elektronische voertuigen. In het verleden reden er ook al Stints in het centrum, maar de nieuw aangeschafte exemplaren voldoen aan de moderne veiligheidseisen. Zo zitten er bijvoorbeeld sensoren op de rijplateaus, wat betekent dat er alleen met het voertuig kan worden gereden als de bestuurder op het rijplateau staat. Ook is de snelheid van de Stints beperkt. De maximale snelheid is zes kilometer per uur.

Zeven dagen per week

De Stints rijden zeven dagen per week door het centrum, waar de gemeente dagelijks zo’n twee kubieke meter vuil opruimt. Wethouder Wessel Breunesse van Openbare Ruimte zegt dat er nu ‘heel efficiënt’ gewerkt kan worden om de binnenstad schoon houden. ‘Wij hopen dat we ze vooral kunnen gebruiken waarvoor ze bedoeld zijn, namelijk om de afvalzakken te vervoeren van de prullenbakken. Hopelijk hoeven we ze zo min mogelijk te gebruiken voor het verwijderen van ander afval.’

Reacties

Cookieinstellingen