Zaalvoetballers FC Zaanstreek 1 naar hoofdklasse

Foto: FC Zaanstreek

Het eerste elftal van zaalvoetbalclub FC Zaanstreek is gepromoveerd naar de hoofdklasse van de KNVB. Dat maakte de bond vanmiddag bekend. De Zaankanters eindigden in de eerste klasse op de tweede plek met slechts drie punten minder dan kampioen WV-HEDW.

Een blije aanvoerder Mouad Ben Chekh nadat de promotie binnen was.

 

Die ploeg werd vorig maand in Amsterdam nog met 2-3 verslagen, maar omdat de Amsterdammers daarna geen punten meer lieten liggen konden ze hun voorsprong vasthouden en bleek de eindsprint van FC Zaanstreek niet voldoende voor het directe kampioenschap.

Vandaag werd bekend dat ook de nummers twee in de poule rechtstreeks promoveren. Dat betekent dat er weer een Zaanse ploeg hogerop kan spelen. Met 30 punten uit veertien duels heeft FC Zaanstreek het in de eerste klasse KNVB dan ook prima gedaan. Na de eerste zeven wedstrijden ongeslagen aan kop te hebben gestaan leek er geen vuiltje aan de lucht. Totdat door corona alles veranderde.

Na de hervatting van de competitie werden er ook een aantal nederlagen geleden, maar daarvan herstelde de ploeg van Mohamed Benaya zich weer prima. Na de winst op FC Zaanstad (7-4) van vrijdag 27 mei was eigenlijk al zeker dat de ploeg definitief als tweede was geƫindigd.

Reacties

Cookieinstellingen