Première-concert New Moon Orchestra op zondag 26 juni

Een aantal orkestlezen tijdens de repetitie.
Een aantal orkestlezen tijdens de repetitie.
Foto: FluXus

Het première-concert van het New Moon Orchestra is op zondag 26 juni in de Doopsgezinde Vermaning in Zaandam. Tijdens dat Flux op locatie-concert spelen Zaanse muzikanten met roots over de hele wereld samen hun favoriete muziek uit Afghanistan, Irak, Turkije, Ethiopië, de Molukken, Syrië, Cuba, Honduras, IJsland en Noorwegen.

In het New Moon Orchestra spelen Nederlanders en nieuwkomers, jong en oud en amateurs en professionals samen. Zij spelen muziek uit de hele wereld, op instrumenten uit de hele wereld en in alle stijlen van klassiek tot meezingers. Het repertoire wordt bepaald door de orkestleden zelf: ieder mag nummers uit zijn of haar cultuur aandragen die om welke reden dan ook voor hem of haar belangrijk zijn. Deze nummers worden op maat gearrangeerd en vervolgens gezamenlijk uitgevoerd.

Voorverkoop kaarten

FluXus startte in september 2020 samen met Taalcafé de Sluis en de Zaanse componist Arthur Wagenaar met het New Moon Orchestra: een orkest dat diversiteit omarmt en tot haar kracht maakt. Het concert is van 16:00 tot 17:00 uur (inloop vanaf 15:30 uur) in de Vermaning aan de Westzijde 82. De middag wordt besloten met een hapje en een drankje voor alle aanwezigen. Tickets zijn in de voorverkoop tien euro via www.PodiumdeFlux.nl en aan de deur twaalf (alleen pin-betaling mogelijk).

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen