Nacht van de Nacht dit jaar op 29 oktober

Foto: PxHere / Susan Cipriano CC0

De Nacht van de Nacht heeft dit jaar plaats op 29 oktober, wanneer de wintertijd ingaat en het een extra uur donker is. De Natuur en Milieufederaties organiseren de campagne om lichtvervuiling tegen te gaan dan voor de achttiende keer. Activiteiten zijn gratis aan te melden op de website van Nacht van de Nacht.

Nederland is een van de meest verlichte landen in de wereld en dit zorgt niet alleen voor energieverspilling, maar verstoort vooral het natuurlijke ritme van mensen, dieren en zelfs planten. Door het organiseren van honderden activiteiten in het hele land wordt in de langste nacht aandacht gevraagd voor duisternis. Voorgaande jaren trokken de evenementen duizenden bezoekers, ook in Zaanstad.

Eindeloos veel mogelijkheden

De afgelopen jaren werden honderden evenementen door het hele land georganiseerd, van (nacht)fotografie, nachtelijke wandelingen en dineren bij kaarslicht tot vaartochten en het beklimmen van kerktorens. Wie dit jaar ook iets wil organiseren kan met vragen terecht bij de Nacht van de Nacht-coördinator in onze provincie, Carolien Brussel ([email protected], of 075 6351598). In een inspiratiegids staan al de nodige ‘duistere’ voorbeelden van leuke activiteiten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen