Experimenteren in Hemlab tijdens Nacht van de Nacht

Foto: Pixabay / Geralt

In het donker kun je verschijnselen ontdekken die bij daglicht niet te vinden zijn en daarom maakt het Hemlab aan het Barndegat in Zaandam in de Nacht van de Nacht het laboratorium tussen 19:00 en 22:30 uur helemaal donker. Voor kinderen tussen zeven en twaalf jaar zijn er allerlei activiteiten op zaterdagavond 30 oktober.

In een samensmelting van wetenschap en kunst onderzoeken zij de magie van vorm, kleur, beweging en experiment en maken zo een spannend lichtverhaal. City Coyote verzamelt de ideeën en fantasieën en begeleidt de plafondprojectie aan het eind met muziek en een vertelling. De avond is opgesplitst in twee groepen: van 19:00 tot 20:30 uur en van 21:00 tot 22.30 uur. Deelname kost vijftien euro per kind en per volwassene,  reserveren kan hier. Het Hemlab werkt voor deze avond samen met Wonderland Lichtshow.

Milieufederaties

De Nacht van de Nacht is een initiatief van de provinciale milieufederaties waarop een aantal gemeenten, bedrijven en huishoudens hun verlichting doven om aandacht te vragen voor lichtvervuiling en energiebesparing. De federaties zetten bekende politici en artiesten in om zo veel mogelijk mensen te bereiken met de actie. Elders in het land doen ook restaurants het licht uit en serveren een romantisch diner bij kaarslicht, maar gek genoeg niet eentje in onze provincie.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen