Rond 660 Oekraïners in opvang in Zaanstreek – Waterland

Ms Cezanne komt wat later aan uit Hongarije dan eerder verwacht werd.
Foto: Tripadvisor

Op dit moment worden ongeveer 660 vluchtelingen uit Oekraïne door de overheid opgevangen in Zaanstreek – Waterland, naast de mensen die een plekje vonden bij gastgezinnen en in de crisisnoodopvang in de sporthal in Wormer. Het gaat om ongeveer 656 vluchtelingen bij gastgezinnen en 41 vluchtelingen in de crisisnoodvang.

 

In de crisisnoodopvang zijn in totaal 160 bedden beschikbaar om mensen kort onderdak te bieden, maar het aantal hier ondergebrachte mensen is vrijwel stabiel: vorige week zaten er in de regio 685 mensen in de opvang. De laatste cijfers van de veiligheidsregio hiernaast zijn een momentopname.

Vertraging

Burgemeester Jan Hamming meldde gisteravond dat het tweede riviercruiseschip dat vluchtelingen gaat opvangen aan de Havenstraat in Zaandam wat later aankomt uit Hongarije dan gepland en nu eind deze maand wordt verwacht. Het eerste schip is inmiddels in gebruik genomen.

Vluchtelingenstroom groeit

Sinds het begin van de oorlog in Oekraïne zijn bijna 5,98 miljoen mensen uit het door Rusland aangevallen land gevlucht. Vorige week waren dit er nog 5,6 miljoen. Nog steeds wordt het grootste deel van de Oekraïense vluchtelingen opvangen in Polen (3,2 miljoen). In Nederland verblijven op dit moment 55.750 mensen uit Oekraïne (vorige week: 51.760) die bij een gemeente staan ingeschreven.

Reacties

Cookieinstellingen