Aantal ‘officieel’ opgevangen Oekraïners gedaald

Foto: Pixabay / Ionel Stanciu

Er worden op dit moment ongeveer 685 vluchtelingen uit Oekraïne opgevangen in de regio Zaanstreek – Waterland, naast een onbekend aantal in gastgezinnen. Deze plekken worden niet meegenomen in de realisatie van 2000 opvangplekken voor de regio. De Veiligheidsregio schat hun aantal op rond 650.

 

Twee weken geleden zaten er nog rond 770 Oekraïners in de opvang. De cijfers hiernaast zijn een momentopname. Vanaf morgen komen er ongeveer 150 beschikbare plaatsen bij doordat dan één van de twee riviercruiseschepen aan de Havenstraat in Zaandam klaar is om mensen te gaan huisvesten. Eind mei komen er er het het tweede schip nog eens ruim 100 plaatsen bij. Deze zijn nu nog niet meegenomen in het cijferoverzicht.

Sinds 1 mei heeft evenementenlocatie Taets de deuren als tijdelijke opvanglocatie zoals was afgesproken gesloten. De Oekraïense vluchtelingen die er verbleven hebben ter overbrugging tijdelijk onderdak gekregen in sporthal De Spatter in Wormer (120 mensen) en in het City Trip Hostel in Purmerend (40).

Reacties

Cookieinstellingen