Gemeente haalt spookstraten uit de administratie

Foto: Pixabay

Zaanstad gaat een aantal straatnamen dat er nooit is gekomen formeel intrekken. Het gaat om Barbados in Zaandam, Stationsstraat in Zaandijk, Rupsbaan in Assendelft en Provincialeweg Purmerend – Buitenhuizen in zowel Westzaan als Zaandijk.

Barbados zou deel gaan uitmaken van de herontwikkeling van de voormalige Vijfhoek, waarbij gekozen was voor vernoeming naar Afrikaanse en Amerikaanse eilanden met als resultaat Madagaskar, Madeira, Mauritius, La Palma, Barbados en Bermuda. Waarom
Barbados er nooit is gekomen kan niet meer worden achterhaald. Van de Stationsstraat in Zaandijk is in de Basisregistratie Adressen en Gebouwen alleen een formalisatiebesluit teruggevonden: een besluit dat wordt genomen op het moment dat er geen besluit gevonden kan worden.

Bij het opbouwen van de Basisregistratie Adressen en Gebouwen is gebruikgemaakt van verschillende bestanden met straatnamen. Deze bestanden hebben geleid tot een lijst die vervolgens is vergeleken met wat er in het archief bekend is over straatnaamgeving. Van een aantal straten was geen besluit terug te vinden en onduidelijk is waarom de straatnamen in het register zijn opgenomene, laat het college de raad weten. Er zijn geen woningen en ook kon niet worden vastgesteld waar de straten gedacht waren.

Reacties

Cookieinstellingen