Familiemusical ‘Pinokkio maar dan anders’ in Zaantheater

Bram Sitsen als Pico.
Foto: Puck Hagenaars

De Musical Academy van FluXus speelt op 28 en 29 mei Pinokkio maar dan anders in het Zaantheater, een fmilievoorstelling over ‘verwondering, doorzettingskracht en acceptatie’. Pinokkio vertelt het levensverhaal van een buitenbeentje aan de hand van pakkende songs, indrukwekkende toneelbeelden en fantasierijke kostuums.

Pico komt tot leven bij een Zaanse poppenmaker in een oude houtmolen. Hij kan niet wachten om de buitenwereld te ontdekken, maar die blijkt anders dan verwacht. Of eigenlijk blijkt hijzelf anders dan verwacht… De hedendaagse bewerking van een klassiek verhaal laat zien dat juist de buitenbeentjes, de doorzetters het verschil kunnen maken door zichzelf te zijn.  

Vierde familiemusical

De FluXus Musical Academy is bekend van de succesvolle voorstellingen De Saense Chocoladefabriek, Code Monet en Het Geheim van de Zaanstreek. De voorstelling wordt uitgevoerd door ruim 100 enthousiaste Zaanse talenten en muzikaal begeleid door een live band. Muzikant, dirigent en arrangeur Sebastian Ohm begeleidt al jaren het live orkest tijdens de grote FluXus musicalproducties. Voor Pinokkio koos hij voor een rock/popband met een ruig randje als basis voor het orkest.

Erg leuke ervaring

‘We begeleiden straks live de zangers en dansers op het podium tijdens alle nummers in verschillende stijlen van de popmuziek. Het is een erg leuke ervaring om een belangrijk onderdeel te zijn van een grote productie,’ zegt hij. Textielkunstenaar Nathalie Prins – van Duin geeft al jaren les bij FluXus op het gebied van textiel en mode en was ook betrokken bij de kostuums voor de eerdere musicalproducties. Onder haar werkt een groep getalenteerde, hardwerkende vrijwilligers in het atelier aan de kostuums voor de Pinokkio-productie, met heel veel verschillende en verrassende materialen.

Van zes tot 60

De FluXus Musical Academy bestaat uit een groep talentvolle gevorderde zang-, dans- en theaterleerlingen in de leeftijd van zes tot 60 jaar onder leiding van regisseur Majanka Frohlich, zangcoach Daphne Groot en choreografen Linda Kok en Susanna Kranenburg. Ze doen mee aan grote musicalproducties in de Albert Heijnzaal van het Zaantheater. ‘Het wordt een eigentijdse versie van het bekende verhaal. Wij willen met deze bewerking het publiek raken en staan te popelen om met deze talenten dit Zaanse avontuur te tonen,’ aldus Kranenburg.

Pinokkio maar dan anders gaat op zaterdag 28 mei de première om 19:30 uur. Op zondag 29 mei is er een matineevoorstelling om 15:00 uur. Tickets vanaf 15,50 euro zijn hier te koop.

 

Reacties

Cookieinstellingen