Splitsing van huis in Koog in drie appartementen gevraagd

Foto: Google Street View

De aanvragen voor vertimmeren van woningen tot kleinere eenheden blijven binnenkomen bij de gemeente,  ondanks het beleid om daar paal en perk aan te stellen. Wanneer er gesplitst en verkamerd kán worden dan zál er ook gesplitst en verkamerd worden, zo lijkt het. Nu ligt er vergunningaanvraag voor het splitsen van de woning aan de Hoogstraat 19A in Koog aan de Zaan in drie appartementen.

Hoogstraat 19A in Koog aan de Zaan.

 

Deze woning werd op 24 juni vorig jaar via Funda te koop gezet en daar tien dagen later op 4 juli als verkocht geregistreerd. Uit de screenshot van Google Street View die hierboven te zien is belijkte dat het huis ook in juli 2017 al eens te koop stond. Vorig jaar werd er 265.000 euro voor gevraagd, met de waarschuwing dat de fundering van de ‘kluswoning’ uit 1965 nog moest worden hersteld.

Winkel en bovenwoning

‘Dit huis prikkelt meteen je fantasie, want het biedt veel mogelijkheden,’ aldus de advertentie en dat bleek gezien de ultra korte doorlooptijd niet aan dovemansoreen gericht. Op de begane grond zit een winkelruimte met aansluitend een werkruimte en kantoor, een hal met nog twee kantoorruimtes, een grote bijkeuken en twee bergingen. Op de eerste verdieping is een woning met een woonkamer, ‘een zeer ruime woonkeuken, twee slaapkamers en twee badkamers’. De totale woonoppervlakte bedraagt 200 vierkante meter op een perceel van 188 vierkante meter.

Overkant

Het huis staat schuin tegenover het voormalige Gemeentearchief Zaanstad, dat ook al verbouwd is om in te wonen. In de zomer van vorig jaar verleende het college de omgevingsvergunning voor de bouw van drie appartementen aan de Hoogstraat 30A tot en met 34G, het voormalige arcief en de beide buurpanden. Die waren toen al deels als woonruimte in gebruik. Tegen het splitsen van het huis aan de oeverkant kan nog geen bezwaar worden gemaakt: dat kan desgewenst pas wanneer de gevraagde vergunning is verleend.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen