All-American Girls Volleyball Clinic in Trias in Krommenie

Foto: Pixabay / Tania Van den Berghen

Oregon State University gaat een All-American Girls Volleyball Clinic geven in het sportcentrum van het Ttias VMBO in Krommenie, voor speelsters in de leeftijd van twaalf tot achttien jaar. Dat gebeurt op 11 en 12 juni. Coaches en medewerkers zijn onder anderen Ron Zwerver, Mark Barnard, Arica Nassar, Anna Khrystenko en Amerikaanse spelers.

Zwerver is drievoudig winnaar van Olympisch goud en was vier jaar lang Associate Head coach aan de Oregon State University. Inmiddels begeleidt hij Nederlandse volleybalsters die de combinatie volleybal en studie op het hoogste niveau willen voortzetten op een Amerikaanse universiteit voor een studiebeurs, meldt de Volleybalkrant. Hij doet dit samen met Slamstox, een organisatie die al meer dan 700 studentatleten heeft kunnen begeleiden naar een Amerikaanse universiteit. Barnard, die al zestien jaar Oregon State Volleyball coacht leidde het Australische team tijdens de Olympische Spelen van 2000 in Sydney.

Kennismaking

De volleybalsters krijgen les in All-American Volleybal door middel van twee sessies van training en demonstraties. Gespecialiseerde training omvat serveren, passen, spelverdelen, aanvallen, blokkeren en verdedigende vaardigheden. Het doel van de Europese reis van het gezelschap is om vrouwelijke atleten kennis te laten maken met de mogelijkheid om studie en volleybal te combineren op het hoogste Amerikaanse niveau en ervaringen op te doen met de sportcultuur in Amerika.

Stuur voor meer informatie een e-mail naar [email protected] of meld je hier direct aan!

Reacties

Cookieinstellingen