Veertien gevallen van ondermijning ontdekt op Zuiddijk

Foto: Google Street View

Het team wijkgerichte overlast dat sinds september 2020 actief is binnen Straattoezicht heeft op en rond de Zuiddijk in Zaandam al veertien gevallen van ondermijning aan het licht gebracht, waarvan een aantal is overgedragen aan de politie. Dat antwoordt het college op vragen van Roland van Braam van De Socialisten over de leefbaarheid op en bij de Zuiddijk.

Van Braam suggereerde dat het daarmee nog steeds niet beter gaat, maar het college bestrijdt dat. Dat heeft zich de klachten van de bewoners en ondernemers van de Zuiddijk aangetrokken, hetgeen onder andere heeft geeid tot zes digitale bijeenkomsten om ‘de opgaven uit de buurt gezamenlijk in kaart te brengen en mogelijke oplossingen te verkennen’. De verslagen van deze sessies zijn op de wijkwebsite geplaatst. Waar oplossingen nog ontbreken wordt de dialoog voortgezet.

Meldingsmoe

‘Het college herkent het signaal dat bewoners er na onopgeloste meldingen voor kiezen om geen melding meer te doen en betreurt dit. Tegelijkertijd zijn meldingen belangrijk om het werk in de wijken goed te kunnen uitvoeren. Wij roepen bewoners en ondernemers dan ook op om te blijven melden,’ schrijft het dagelijks bestuur ook. Naar aanleiding van de Zuiddijksessies is er contact geweest met ondernemers en eigenaren van de panden langs de Burchtgalerij over de straatverlichting, maar die is niet van Zaanstad en de gemeente kon er daarom alleen adviezen over geven. De straatverlichting op de Zuiddijk zelf is wel aangepast.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen