Eigenaar gesloten coffeeshop Moonlight weer hoofdpersoon in procedure

Foto: Google Street View

Is de gemeente bezig met een kruistocht tegen ondernemer Erdogan Mayda en probeert ze de eigenaar van de op last van de burgemeester gesloten coffeeshop Moonlight op alle mogelijke manieren dwars te zitten? Ja, zegt zijn advocaat. Geen sprake van, antwoordt de gemeente.

Dagblad Zaanstreek bericht er vandaag over naar aanleiding van de weigering van de gemeente om Krommenieër Milad Hana de vereiste vergunningen te verlenen voor de opening van een café op de Dam. Hana wil daar Café Zaan beginnen in een pand van Mayda dat al sinds 2006 leeg staat.

Pion

Maar de burgemeester vermoedt dat Hana slechts een pion van de slecht bekendstaande pandeigenaar is: die aanname zou onder meer worden gestaafd door het feit dat een schoonzoon van Mayda de leiding zou krjgen in de horecagelegenheid.

Gisteren was er een hoorzitting over de zaak, waarbij Hana’s raadsman Frank Duijn Zaanstad flink de mantel uitveegde en alarmerende conclusies uit een Bibob-onderzoek in twijfel trok. Volgens Duijn wordt elk initiatief van Mayda om aan de Dam 38 iets nieuws te beginnen tegengewerkt.

‘Bibob-check voor alle partijen’

Advocaat Marianne Biezenaar van Zaanstad benadrukte het belang van de Wet Bibob voor horecavergunningen en betoogde dat die wet is gericht op álle partijen die bij een horecazaak betrokken zijn, dus ook de eigenaar van het onroerend goed. Maar in het pand aan de Dam zou best een huurder kunnen komen die geen zakelijke of familiebanden met de eigenaar heeft, aldus Biezenaar.

De burgemeester moet binnenkort een uitspraak in deze zaak doen.

’t Dammetje

In het hoekpand op de Dam zat tot 2006 bar café Moonlight. Na een jarenlange leegstand werd het in 2015 aangepakt en verscheen de naam ‘t Dammetje op de gevel, maar sindsdien gebeurde er niets meer. Wel vroeg Mayda in oktober van dat jaar een vergunning aan voor een aanbouw aan de achterkant van het gebouw, die er ook is gekomen.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen