Vandaag inloop met definitieve plannen Langepad Zaandijk

De verlaten fabriek van Ardagh Metal Packaging.
De verlaten fabriek van Ardagh Metal Packaging.
Foto: Blue Banner Red

Bewoners van het Langepad in Zaandijk kunnen vanavond op een inloopbijeenkomst meer te weten komen over de stand van zaken wat betreft de bebouwing van het terrein van bijna 14.000 vierkante meter van Ardagh Metal Packaging. Op de plek die lokaal vooral wordt geassocieerd met Pielkenrood Vaten gaan Blue Banner Red en Bouwbedrijf Kuin 60 tot 76 grondgebonden woningen neerzetten.

Het moet volgens eerdere berichten een woningbouwlocatie worden ‘waarin de historische bebouwing van de achttiende eeuw weer wordt opgehaald’ met voornamelijk geschakelde woningen, twee-onder-één-kapwoningen en een aantal vrijstaande woningen ‘in een modern jasje van de typisch Zaanse architectuur’.  Volgens de website van de ontwikkelaar start de bouw in het vierde kwartaal van dit jaar en is de oplevering in het eerste kwartaal van 2024.

Deze bijeenkomst van vandaag waarop de definitieve plannen te zien zijn is tussen 15:30 en 20:00 uur in buurthuis De Boed aan de Willem Dreeslaan 1. Buurtbewoners kunnen er vragen stellen aan stedenbouwkundige Aad Trompert, Oscar Leemhuis en Marco Schoone van de gemeente, Erik Schot van Blue Banner en Daniel te Stroete van Kuin Vastontwikkeling.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen