Pielkenrood Vaten gaat, woningen komen in Oud Zaandijk

Foto: Google Street View

Pielkenrood Vaten sluit op 1 oktober de deuren in Zaandijk. De productie wordt door de Luxemburgse multinational Ardagh Metal Packaging verplaatst naar Leeuwarden, waarmee een einde komt aan een bedrijfsgeschiedenis van 124 jaar. Er werken op dit moment nog twaalf personeelsleden. Aan de Arie de Bruijnstraat moeten woningen komen.

In de Zaanstreek staan bedrijven vaak op minder voor de hand liggende plekken en dat geldt zeker voor Pielkenrood: het uit de kluiten gewassen industriƫle complex staat in het hart van het oude dorp, pal naast de Zaandijker kerk. Jacob Pielkenrood begon er in april 1895 aan het Langepad een kleine smederij die allengs uitgroeide tot de huidige proporties. Nu het complex leeg komt te staan zal de locatie zeker de aandacht trekken van projectontwikkelaars. In 1978 had de gemeente al belangstelling voor de fabriek van Pielkenrood als woningbouwlocatie en stelde toen een verhuizing voor naar een plek dichtbij het Noordzeekanaal in Zaandam. De directie van het bedrijf zag daar echter weinig in en er was zelfs sprake van een vertrek uit Zaanstad, maar uiteindelijk bleef Pielkenrood in Zaandijk. Waar het nu de laatste maand van zijn bestaan is ingegaan.

De bedrijfshallen en het terrein van bijna 14.000 vierkante meter worden verkocht bij inschrijving. Er is dus geen vastgestelde vraagprijs. Biedingen kunnen worden gedaan tot 3 oktober. De gebruiksovereenkomst voor een perceel grond van 990 vierkante meter dat in gebruik is bij de gemeente en ingericht als parkeerterrein is opgezegd en eindigt in januari 2020

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen