Stempas moet uiterlijk vandaag per post bezorgd zijn

Foto: Gemeente Zaanstad

Alle Zaanse stemgerechtigden moeten op z’n laatst vandaag per post hun stempas hebben ontvangen voor de raadsverkiezingen op 14, 15 en 16 maart. Inwoners die de pas niet hebben gekregen of zijn kwijtgeraakt kunnen tot vrijdag 11 maart 17:00 uur online of door een afspraak te maken bij de balie van de afdeling Klantcontact Burgerzaken een vervangende stempas aanvragen.

De lijst met de kandidaten van de veertien partijen die meedoen aan deze verkiezingen en die de 39 raadsleden voor de komende vier jaar aandragen ligt uiterlijk 12 maart in de brievenbus. Op maandag 14 en dinsdag 15 maart zijn er elf stembureaus open en op 16 maart 67 reguliere en elf bijzondere stembureaus. U vindt ze hier. Voor mensen met een visuele beperking zijn er extra voorzieningen op het stadhuis.

Aandacht voor jongeren

Deze week ontvangen jongeren die voor het eerst gaan stemmen een persoonlijke brief van burgemeester Jan Hamming met een korte uitleg over hoe dit in zijn werk gaat en wat het belang is van stemmen. ‘Verkiezingen zijn het feest van de democratie. Iedere inwoner van Nederland van achttien jaar en ouder kan zijn stem laten horen. Door te stemmen heb je invloed op wat er in Zaanstad gebeurt, bijvoorbeeld als het gaat over woningbouwplannen, de begroting van de gemeente en de hoogte van belastingen. Heel erg belangrijk dus,’ zegt hij. Wie nog in dubio staat kan de StemWijzer doen om wat meer inzicht te krijgen in waar de partijen voor staan. Daarnaast zijn er openbare debatten over de partijstandpunten:

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen