Taken Songül Mutluer verdeeld onder overige wethouders

Foto: Gemeente Zaanstad

Het college verdeelt de portefeuilles van de naar de Tweede Kamer vertrekkende wethouder Songül Mutluer tijdelijk over haar ex-collega’s, tot ‘de PvdA heeft gekozen op welke wijze zij invulling wenst te geven aan de vrijgevallen plek van wethouder’. De POV geeft daar vragen bij, nu er over een maand al raadsverkiezingen zijn.

Burgemeester Jan Hamming heeft Mutluer namens het hele college gefeliciteerd: ‘Het zegt veel over haar talent en passie. We zijn haar dankbaar voor haar enorme betrokkenheid bij het werken aan een mooier en beter Zaanstad voor elke inwoner. Songül heeft laten zien een grote dossierkennis en kennis van de gemeente te hebben. Ze bestuurt met flair, heeft grote sociale vaardigheden en is mediageniek. We zullen haar gedrevenheid missen en tegelijkertijd weet ik dat ze zich, ook vanuit Den Haag in haar nieuwe rol, zal blijven inzetten voor Zaanstad. Wij wensen haar enorm veel succes in de Tweede Kamer,’ schrijft hij. De tijdelijke portefeuilleverdeling is als volgt:

  • Wonen en Bouwen gaat over naar Wessel Breunesse;
  • Jeugdzorg gaat naar Annette Baereveldt;
  • Ouderenbeleid gaat naar Rita Noordzij;
  • Armoede en Gezondheidsbeleid gaat over naar Natasja Groothuismink;
  • Het wijkwethouderschap van de Oude Haven, Zaandam West en Rosmolenwijk gaat Baerveldt;
  • De bestuurlijke vertegenwoordiging in Betaalbare Koopwoningen Zaanstad BV gaat naar Breunesse met wethouder Hans Krieger als plaatsvervanger;
  • Krieger wordt lid van het Algemeen Bestuur van de GGD Zaanstreek – Waterland;
  • Baerveldt wordt plaatsvervangend lid van de GGD.

Ook de Partij voor Ouderen en Veiligheid feliciteert Mutluer met haar Kamerlidmaatschap – ‘Het is mooi te zien dat ambities nageleefd kunnen worden’ – maar is ook verbaasd dat er nog nagedacht wordt over een opvolger. ‘Het aanstellen van een nieuwe wethouder voor de duur van vier weken is een bijzonder besluit, zeker gezien het feit dat de raad nog maar één vergadert, en wel op 10 maart,’ vindt fractievoorzitter Harrie van der Laan.  Hij wil van het college en van de PvdA weten of er serieus wordt nagedacht over de opvolging van wethouder Mutluer voor de duur van vier weken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen