Burgemeester opent Zaans Glazen Huis in Koog aan de Zaan

Het pand van Zuivere Koffie waar het Zaanse glazen huis onderdak vindt.
Het pand van Zuivere Koffie waar het Zaanse glazen huis onderdak vindt.
Foto: Google Street View

Burgemeester Jan Hamming opent maandagavond om acht uur het glazen huis in Zaanstad. Hij geeft met zijn ‘Preek van de leek’ het startsein in de Kerk van de Nazarener, de buurman van Zuivere Koffie in Koog aan de Zaan.

Voor het tweede jaar op rij sluiten dominees Sjaak Visser en Antonie Holleman zich een week lang op om te vasten voor het goede doel van 3FM’s Serious Request. Dit jaar staat in het teken van het herenigen van familieleden die elkaar door een ramp of conflict uit het oog zijn verloren. Vorig jaar wisten ze 20.755 euro in te zamelden.

Inspiratie

Hamming gaat naar aanleiding van een bijbelgedeelte vertellen wat hem persoonlijk inspireert bij zijn werk. De band New Music verzorgt de muzikale begeleiding en stadsdichteres Ellis van Atten draagt een gedicht voor. Daarna worden de twee dominees echt opgesloten in het glazen huis bij Zuivere Koffie.

Gastenlijst

In de week die daarop volgt komen onder meer het Rode Kruis, ‘geluksprofessor’ Patrick van Hees en Edwin ter Velde, die zich voorbereidt op een reis naar Antarctica in een wagen van reststoffen langs. Vrijdagavond schuift Harry Slinger, zanger van de band Drukwerk 2 aan.

De dominees zijn de hele actieweek via een live stream op www.seriousrequestzaanstad.nl te volgen. Hier is ook meer informatie te vinden en doneren kan daar ook. Ook is de Facebookpagina Serious Request Zaanstad in de lucht tijdens de actie.

Het glazen huis is gevestigd in Zuivere Koffie aan het Zuideinde 20 in Koog aan de Zaan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen