App voor contact met meldkamer voor doven en bij spraakproblemen

Foto: Politie.nl

Mensen die niet goed kunnen horen en/of spreken kunnen vanaf vandaag via een app de meldkamer van de politie, brandweer en ambulancedienst bereiken. Ook voor mensen die de Nederlandse of Engelse taal niet machtig zijn is de app geschikt.

Wie hem downloadt kan daarin persoonlijke kenmerken aangeven. Deze kenmerken worden dan bij een melding meegestuurd aan de meldkamer, zodat de centralisten beter en sneller kunnen helpen. De app is een aanvullende manier om de hulpdiensten te bereiken. Via 112NL krijgen gebruikers contact met een meldkamer en start de centralist indien noodzakelijk een chatgesprek. Ook kunnen gebruikers aangeven in welke taal ze willen communiceren. De app kent een vertaalfunctie met 109 talen, die ook tijdens het chatten kan worden gebruikt. Hier vindt u de uitleg in het Nederlands (met gebarentolk)  en in het Engels.

App wordt nog uitgebreid

De applicatie deelt automatisch de locatie van de gebruiker met de meldkamer. Op basis van de ervaringen wordt de app nog verder doorontwikkeld. In de toekomst wordt hij uitgebreid met het meesturen van beeld en videomateriaal en een ik-kan-niet-praten-knop. De app is vanaf morgen beschikbaar in de bekende appstores.

Reacties

Cookieinstellingen