Pensioenfonds verwerft woontoren De Catharina in Zaandam

Het gaat om het groene gebouw.
Foto: KPO Planontwikkeling / Dok Architecten

De nog te bouwen woontoren De Catharina ten zuiden van het station in Zaandam is gekocht door Syntrus Achmea Real Estate & Finance in opdracht van pensioenfonds PME Metalektro. Syntrus Achmea verhuurt onder andere het nabijgelegen wooncomplex Burano. In de Catharinatoren komen 103 appartementen.

 

In de toren komen 42 huurwoningen in het middensegment en 61 in de vrije huursector. De twee-, drie- en vierkamerwoningen variĆ«ren in grootte tussen 67 en 121 vierkante meter. PME Metalektro laat weten dat met de aanwinst in Zaandam ‘opnieuw duurzame en betaalbare woningen op een aantrekkelijke locatie’ worden toegevoegd aan de beleggingsportefeuille. Het gaat om de derde grote woningtransactie door het fonds in een jaar tijd.

Plan sinds 2015 in de maak

Ontwikkelaar KPO Planontwikkeling won samen met de Bot Bouwgroep in 2015 de tender die voor het terrein was uitgeschreven door NS Stations. Het ontwerp is van Liesbeth van der Pol van Dok architecten en komt voort uit het oorspronkelijke masterplan Inverdan. De Catharinatoren verwijst naar een Russische tsarina: de bewoners kijken er uit over de Russische buurt met het Czaar Peterhuisje en de gebouwen Hermitage en Romanov.

Reacties

Cookieinstellingen