Nog 60 woningen te huur in opgeleverd complex Burano

Foto: Stebru

Ontwikkelaar Stebru heeft aan het Mahoniehout in Zaandam de drie woongebouen van Burano opgeleverd, met in totaal 144 huurappartementen. Een zorgpost van De Zorgcirkel, een tandartspraktijk van Dental Care en een gemeenschappelijke huiskamer maken ook deel uit van het project.

 

Burano is nu overgedragen aan Syntrus Achmea, dat het complex heeft gekocht. De gemeente blijft erop hameren dat het gaat om ‘levensloopbestendige appartementen met de mogelijkheid om zorg aan huis te ontvangen’ en meldt op haar website dat ‘een deel van de woningen toegankelijk is voor de 55-plusser die (nog) geen zorg nodig heeft’. Verhuurder Syntrus Achmea Real Estate & Finance spreekt echter nadrukkelijk ook bijvoorbeeld starters aan: ‘Kies voor een knus tweekamerappartement bijvoorbeeld. Perfect voor starters op zoek naar een fijn appartement om te gaan samenwonen.’

Nog 60 woningen te huur

Wethouder Songül Mutluer op de website van Zaanstad: ‘De samenwerking tussen alle partijen heeft een prachtige combinatie opgeleverd van wonen en zorg.’ Na een moeizame start is er door de nadruk van de verhuurder op de bredere doelgroep en verlaagde huurprijzen enigszins schot gekomen in de verhuur. Momenteel zijn nog 60 woningen beschikbaar, zijn er 50 verhuurd en is op de resterende appartementen een optie genomen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen