Inzamelingsactie om platanen Korte Hogendijk te redden

Foto: Gemeente Zaanstad / Voor je Wijkie

Er is een inzameling gestart om een aantal volwassen platanen aan de Korte Hogendijk te redden, tussen het station en het hoofdkantoor van Ahold Delhaize. Daar wordt binnenkort begonnen met de bouw van de Catharinatoren, en daarvoor moet het aanwezige groen wijken.

 

 

Er is zo’n 350 meter verderop een geschikte locatie waar de bomen naar toe kunnen, maar er is niet genoeg geld voor de verplanting. De benodigde 9500 euro is onder meer bedoeld voor het verwijderen van de bestrating rondom de wortels, het snoeien van te brede takken, bodemverbetering op de nieuwe locatie, het verplaatsen van de bomen met een verplantmachine of een mobiele kraan, een jaar nazorg en noodzakelijke verkeersmaatregelen en rijplaten.

Prima te verplanten

Wanneer er genoeg particulieren geld doneren is de gemeente bereid om ook een duit in het zakje te doen; de ontwikkelaar van de woontoren is nog niet met een aanbod gekomen. Bij een schouw met de gemeentelijke boombeheerder op verzoek van de vrijwilligers van De Groene Cirkel en Groen Zaans bleken de platanen prima te verplanten te zijn. Het gaat om sterke bomen die veel schaduw geven door hun grote blad.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen