IKC Overtuinen 10 januari in gebruik, verkeer nog problematisch

Foto: Spring Architecten

Het gebouw van IKC Overtuinen waar de basisscholen et Buut en De Westerkim een nieuw onderkomen krijgen is klaar voor gebruik. De komende weken wordt nog de laatste hand aan het speelplein gelegd.

De scholen zijn momenteel aan het verhuizen en als de coronamaatregelen het toelaten starten beide scholen en de kinderopvang op maandag 10 januari in het nieuwe gebouw. Het Integraal Kind Centrum had al lang in gebruik moeten zijn, maar het bouwproces kende de nodige strubbelingen. Er is nog wel een tijdelijke oplossing voor het verkeer en voor het parkeren nodig, omdat de parkeergarage met daarin een Kiss & Ride en een speelplaats er bovenop nog niet klaar is. Naar verwachting wordt dat pas eind 2024.

 

Om tot die tijd zo min mogelijk overlast voor de omwonenden te veroorzaken komen er tijdelijke routes van en naar de school. Ouders, verzorgers en docenten wordt gevraagd om zoveel mogelijk lopend of met de fiets naar school te komen. Wie toch met de auto wil komen om een kind te brengen, kan terecht op een tijdelijke parkeerplaats bij de Mauritsstraat. Verkeersregelaars zullen in elk geval de eerste dagen helpen bij de verkeersafwikkeling, waarna wordt bekeken of ze nog langer nodig zijn.

Woningbouw

Wanneer de bouw van wooncomplex De Kroon van Amsterdam en die van de huizen aan de Mauritsstraat 4 tot en met 10 beginnen moet de Mauritsstraat vrij worden gehouden voor bouwverkeer. Er komt dan een nieuwe tijdelijke verkeersoplossing. De bouwwerkzaamheden beginnennaar verwachting over een half jaar.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen