Beslaglegging Zaan Primair van de baan met bankgarantie

Foto: PxHere / CC0 Publiek Domein

Vijf dagen nadat aannemer ADS Groep beslag liet leggen op alle banktegoeden van de scholenkoepel Zaan Primair is dat op 30 augustus weer opgeheven, zodat het openbaar basisonderwijs in Zaanstad niet langer zonder geld zit.

De beslaglegging was het voorlopige dieptepunt van een conflict tussen de twee partijen over het Integraal Kind Centrum Overtuinen. Zaan Primair heeft een bankgarantie afgegeven als zekerheidstelling voor de claim van de aannemer en daarmee is ADS ervan verzekerd dat Zaan Primair kan betalen wanneer de organisati door de rechter in het ongelijk wordt gesteld. Een garantstelling vanuit de gemeente bleek uiteindelijk niet nodig.

Moreel appel

De rechtbank heeft de procedure tussen de kijvende partijen nog niet in behandeling genomen, zo laat wethouder Natasja Groothuismink de gemeenteraad weten. Het college gaat per brief een moreel appel op het schoolbestuur en de aannemer doen ‘om met elkaar in gesprek te blijven en te voorkomen dat de kinderen en de leerkrachten de dupe worden’ van het geschil, waar bijzonder geheimzinnig wordt gedaan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen