Alles op alles om beslag op rekeningen Zaan Primair op te heffen

Een blije wethouder toen vorig jaar juni het hoogste punt werd gevierd.
Een blije wethouder toen vorig jaar juni het hoogste punt werd gevierd.
Foto: Google Street View

Waar het conflict tussen scholenkoepel Zaan Primair en aannemer ADS Groep – ‘Dé solide bouwpartner voor de publieke sector’ – uit Goor in de Overijsselse gemeente Hof van Twente precies om draait blijft voor de buitenwereld onduidelijk, al is de gemeenteraad er in een geheime brief over bijgepraat.

Maar ook daar overheerst onbegrip over hoe een meningsverschil dat opdook tijdens de bouw van het Integraal Kind Centrum Overtuinen aan de Mauritsstraat in Zaandam zó uit de hand kon lopen dat er beslag werd gelegd op alle bankrekeningen van de opdrachtgever. Vanwege die geheimhouding ging wethouder Natasja Groothuismink er gisteravond niet dieper op in, ook al bestaat de kans dat de gemeente op enig moment een meer dan bemiddelende rol moet gaan spelen.

Salarissen uitbetaald

Zaanstad is geen partij in het juridische gesteggel tussen Zaan Primair en de bouwer, maar wel betrokken in de zin dat de gemeente moet zorgen dat alle leerlingen van de openbare basisscholen van Zaan Primair naar school kunnen zonder de dupe te worden van de intriges in de grotemensenwereld. De wethouder kon de raad gisteren melden dat Zaan Primair inmiddels alle salarissen heeft kunnen uitbetalen en dat er ‘alles aan wordt gedaan om de beslaglegging op de bankrekeningen van tafel te krijgen’.

Verhuizing

Dat probeert de scholenkoepel voor elkaar te krijgen door die in te ruilen voor een bankgarantie of voor een garantstelling door de gemeente. Het eerste lijkt volgens Groothuismink te gaan lukken met medewerking van de eigen bankier van Zaan Primair, waarmee er geen beroep op de gemeente nodig zal zijn. Op dit moment is er geen aanleiding om te veronderstellen dat de verhuizing van de basisscholen et Buut en Westerkim naar het nieuwe schoolgebouw eind dit jaar in gevaar komt, zei Groothuismink ook nog.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen