Nieuwbouw Mauritsstraat met 30 procent sociale huur

Foto: Gemeente Zaanstad

Borghese Real Estate is akkoord met de voorwaarden die Zaanstad verbindt aan de ontwikkeling van 140 woningen aan de Mauritsstraat 4 tot en met 10 A-P in Zaandam. Daar worden de huidige oude bedrijfsloodsen gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouw. Gisteren is de overeenkomst getekend.

 

Het is de start van een veel grotere ontwikkeling, zegt wethouder MAAK.Zaanstad Hans Krieger. ‘Samen met andere deelgebieden van Overtuinen verandert dit deel van de stad in een levendige wijk met veel aandacht voor groen, een verzorgde openbare ruimte en de benodigde voorzieningen. Ik ben ontzettend trots dat het centrum van Zaandam door deze metamorfose een impuls krijgt.’ In de nieuwe wijk is 30 procent van de woningen sociale huurwoningen en tien procent middenhuur. Ze zijn geschikt voor zowel senioren en jongeren.

Eén geheel met De Kroon

Het plan vormt één stedenbouwkundig geheel met het naastgelegen project De Kroon van Amsterdam, met op elkaar afgestemde architectuur, een gezamenlijke daktuin en een gezamenlijke inrit naar de garage. De daktuin wordt groen en klimaatbestendig ingericht en krijgt plekken voor alleen bewoners en plekken die openbaar toegankelijk zijn. Het waardevolle mozaïek van beeldend kunstenaar Loek Lafeber (zie hieronder) wordt gered uit de gevel van het bestaande pand en teruggeplaatst in de nieuwbouw. De start van de bouw van de eerste woningen is voorzien voor medio 2022.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen