Verkoop woningen Kroon van Amsterdam in Zaandam gestart

De binnentuin van De Kroon van Amsterdam.
De binnentuin van De Kroon van Amsterdam.
Foto: FKG Architecten

Er kan vanaf dit moment worden ingeschreven op 66 twee- en driekamerappartementen en een de maisonnette in het wooncomplex De Kroon van Amsterdam op de hoek van de Provincialeweg en de Mauritsstraat in Zaandam. De woningen komen in vier geschakelde  ‘pakhuizen’ en als noviteit in Zaanstad gaan ze gepaard met elektrische deelauto’s.

De appartementen in het luxe segment krijgen manshoge raampartijen en transparante Franse balkons. Ze zijn tussen 41 en 80 vierkante meter groot en kosten tussen 249.500 en 435.000 euro. Het complex maakt deel uit van een groter geheel, waarmee het gebied rond de Mauritsstraat, vlakbij het Volkspark en aan de Provincialeweg, een ingrijpende verandering ondergaat. Waar voorheen loodsen en werkplaatsen stonden verrijzen nu woningen. De Kroon van Amsterdam krijgt een binnentuin die visueel één geheel vormt met de semi-openbare daktuin die bovenop de parkeerkelders van andere complexen komt.

 

 

 

Ook wordt in het gebied een integraal kindcentrum gebouwd met zowel basisonderwijs als opvang. Daarnaast komt een gevarieerd en uitdagend speelveld. Bomen, heesters en struiken op en rond de binnentuinen en pleinen moeten de kracht van het Volkspark uit 1890 versterken. Het park is onlangs compleet gerenoveerd en voor een groot deel in de originele opzet teruggebracht.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen