Opnieuw levenslange celstraffen voor liquidatie Eaneas Lomp

Foto: PxHere / CC0 Public Domain

Hicham M. (27) is vandaag in hoger beroep opnieuw veroordeeld tot levenslang voor de liquidaties van Chahid Yakhlaf in Kerkdriel en Eaneas Lomp in Krommenie. M. handelde in Zaanstad in opdracht van Omar L. (31), die vandaag eveneens opnieuw levenslang kreeg. Het moorden maakte deel uit van een ruzie in de Mocro Maffia.

Daniël M. (44) werd vandaag veroordeeld tot achttien jaar cel voor zijn bijdrage aan de liquidatie van de toen 27-jarige Eaneas Lomp in Krommenie, in november 2015e. De rechtbank legde in 2019 in eerste aanleg vijftien jaar gevangenisstraf op. Er was in eerste instantie en ook in het hoger beroep 22 jaar geëist.

In de val gelokt

Lomp werd met een pistool en een automatisch wapen doodgeschoten op weg van het station naar zijn huis. Het kogelvrije vest dat hij droeg bood hem onvoldoende bescherming tegen de 29 kogels die op hem werden afgevuurd. Volgens het Hof deed Daniël M. zich voor als vriend van het slachtoffer en hadden ze dagelijks contact. Hij bracht hem die avond naar het station in Amsterdam en gaf de treintijden en de kleding die Lomp droeg door aan de schutters die het doelwit in Krommenie opwachtten.

M. was niet bij de uitspraak van het Hof in het Justitieel Complex Schiphol aanwezig. Hij ontkent alle betrokkenheid en ging daarom in hoger beroep. Het Openbaar Ministerie deed dat ook, omdat het de straf van de rechtbank na een eis van 22 jaar te laag vond. Ook Omar L. houdt vol dat hij onschuldig is aan alle aanklachten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen