Meer dan 800 reacties op ideeën voor stationsgebied Krommenie

Foto: Provincie Noord-Holland

In totaal 829 mensen hebben tussen 26 november en 6 december gereageerd op de drie ontwerpen voor de herinrichting van het stationsgebied van Krommenie en Assendelft. Dit waren onder andere omwonenden en gebruikers van de N203, maar ook reizigers van en naar het station.

De provincie werkt aan de herinrichting van het gebied en wil het aantrekkelijker en veiliger maken om zo de leefbaarheid rondom de N203 de verbeteren. Uit de (anonieme) antwoorden op de digitale vragenlijst die de provincie uitzette is af te leiden dat deelnemers grotendeels uit Krommenie en Assendelft komen en dat ook een flink aantal jongeren tot 20 jaar hun reactie deelden. Bijna de helft van de deelnemers geeft de voorkeur aan de ontwerpvariant Zaans landschap (zie hieronder). Vooral de ideeën voor het plein voor het station spreken de deelnemers sterk aan.

Combi ook een mogelijkheid

Een derde van de deelnemers heeft een voorkeur voor de variant Veilig voorop en achttien procent voor de variant Gebied in beweging. Bij Veilig voorop spreken met name de ideeën voor het oude (bus)station de deelnemers aan en bij Gebied in beweging zijn dat de ideeën over de groenstructuur. De deelnemers zijn over het algemeen positief over de drie ontwerpen. Meerdere deelnemers hebben als tip meegegeven om ideeën vanuit alle ontwerpvarianten te verwerken in het eindontwerp. Deze laatste twee ontwerpen kunt u hier (nog eens) bekijken.

Op basis van de voorkeuren en de overige respons werkt de provincie momenteel het eindontwerp uit. Gedeputeerde Staten besluiten in het eerste kwartaal van volgend jaar over het eindontwerp. Daarna presenteert de provincie het eindontwerp.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen