Ruim 70 sociale huurwoningen voor Rochdale in Oostzijderpark

Blok F.
Blok F.
Foto: Gemeente Zaanstad

Heddes Bouw & Ontwikkeling is begonnen met de bouw van woonblok De Meiboom met 24 appartementen in het Oostzijderpark en Timpaan en Ontwikkeladviseur (verenigd in Ontwikkelcombinatie Oostzijderpark BV) tekenden overeenkomst met corporatie Rochdale voor 73 sociale huurwoningen in woonblok F.

Op de voormalige sportvelden nabij station Zaandam – Kogerveld komen in totaal ruim 500 woningen, zowel koop als (sociale) huur. Op het terrein is nu ook een informatiecentrum geopend voor geïnteresseerden. Wethouder Songül Mutluer is blij met de vorderingen: ‘Deze nieuwe, groene wijk is een mooie toevoeging aan dit deel van de stad. En de ruim 500 woningen voor starters, jonge gezinnen, ouderen en alles wat ertussen zit, leveren een belangrijke bijdrage aan onze strijd tegen de woningnood,’ laat ze in een persbericht weten. De verkoop van de appartementen in De Meiboom op de plek waar de Jacob Israël de Haanstraat de spoorzone snijdt is in september gestart.

De Meiboom.

 

In de het Oostzijderpark is speciale aandacht is voor Zaanse starters en jongeren via Betaalbare Koopwoningen Zaanstad en Kamers met Kansen. ‘Van dromen naar realiseren, dat is wat hier gebeurt en daar zijn wij als team enorm trots op. Hier komt dé nieuwste stadswijk van Zaandam,’ aldus directeur Jethro van Veen van Ontwikkeladviseur. ‘Hier combineren wij zowel hoog- als laagbouw met brede lanen, groenvoorzieningen en waterpartijen. De Delfste stoepen voor de woningen zorgen voor een vriendelijke en sociale overgang tussen de gemetselde gevels en de autoluwe straten.’

Voorzieningen en horeca

Directeur Ingeborg de Jong van Timpaan is al even lyrisch: ‘In deze nieuwe wijk worden appartementen, grondgebonden eengezinswoningen, woon-werkwoningen, starterswoningen én diverse voorzieningen zoals horeca gerealiseerd. Een wijk met een groene en vriendelijke sfeer, goed bereikbaar met de auto en zelfs uitstekend met de trein. Kortom een warm welkom voor iedereen.’

Blok F

Het appartementengebouw Blok F komt in het zuidoostelijke deel van de wijk, langs de nieuwe brede groene laan. Voor deze 73 sociale huurwoningen is er nu een overeenkomst met Rochdale en kan de bouw naar verwachting starten in de zomer van volgend jaar.

 

Voor Blok B en C met 163 woningen was eerder dit jaar al een overeenkomst getekend tussen Oostzijderpark BV en Thunnissen. Dit plandeel ligt aan de groene laan die door het plan loopt, vanaf het station naar het water van de Gouw. Voor de 64 sociale huurwoningen die hieronder vallen, ligt er een intentieovereenkomst met woningcorporatie Parteon. De realisatie van deze woningen zal naar verwachting nog voor de komende zomer beginnen.

Op de bouwlocatie is nu een informatiecentrum geopend (foto hierboven), versierd door jonge graffitikunstenaars. Geïnteresseerden krijgen hier vrijblijvend informatie over de plannen en ook de verkoopgesprekken met de makelaars vinden hier plaats.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen