Vier stelselmatige ontduikers coronapascontroles Zaanse horeca

Foto: Wikimedia / Donald Trung

Vier Zaanse horecagelegenheden zitten volgens burgemeester Jan Hamming op het randje van een boete omdat ze stelselmatig nalaten om de coronapas te controleren. Nogmaals in de fout gaan kan ze tot 4000 euro gaan kosten. Sinds 27 september zijn er 347 controles op de naleving van de regels door de horeca geweest.

Volgens de burgemeester gaat het over het algemeen goed, maar merken ondernemers en controleurs wel dat de mensen een steeds korter lontje krijgen en dat de verbale agressie toeneemt. Dat gold ook voor de pop-op priklocaties waar mensen zonder afspraak terecht konden voor een eerste inenting, maar waar mensen ook langskwamen voor een booster en dan boos reageerden wanneer bleek dat dit niet de bedoeling was. Wat het prikken op afspraak betreft komen er vanaf 20 december verruimde openingstijden: van 08:00 uut tot 20:00 uur, ook tijdens de feestdagen. In Zaandam kunnen momenteel aan de Pieter Ghijsenlaan 1 dagelijks 1000 mensen terecht.

Prikken zonder afspraak

Zonder afspraak zijn vaccinaties nu niet meer mogelijk, maar de veiligheidsregio heeft erop aangedrongen om dat zo snel mogelijk weer in te voeren, aldus Hamming, die gisteravond stelde dat dit qua menskracht geen probleem meer is. Hij zei ook dat het Zaans Medisch Centrum momenteel op volle toeren draait en dat veel mensen thuis aan de beademing liggen en door huisartsen worden begeleid, waardoor de capaciteit van de huisartsenposten ook ten volle benut moet worden.

 

.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen