Huizen Parel van Zuid medio volgend jaar in de verkoop

Het aangezicht van de huizen in de Celebesstraat.
Het aangezicht van de huizen in de Celebesstraat.
Foto: Bot Bouw

Dat er niet veel gebeurt met de hoek van de Celebesstraat en het Zuideinde in Wormerveer, waar zes grondgebonden woningen en zestien appartementen moeten verrijzen lijkt maar zo, aldus een update van de gemeente. Het archeologisch onderzoek is afgerond en de vervolgstappen zijn bepaald.

 

Er wordt dus gestaag doorgewerkt om de bouw van De Parel van Zuid mogelijk te maken, maar eerst moeten nu de archeologische resten van  oliemolen De Ram op een zorgvuldige manier in veiligheid gebracht worden, dient de draagkracht van de grond vastgesteld te worden door sonderingen en moet de locatie gesaneerd worden zodat deze bouwrijp gemaakt kan worden. De afstemming en de uitvoering van al deze werkzaamheden door gespecialiseerde bedrijven moest op papier staan voor de omgevingsvergunning kon worden afgegeven. Dat is inmiddels gebeurd.

Medio 2022 in de verkoop

Met deze belangrijke tussenstap gezet hoopt Bot Bouw medio volgend jaar met de verkoop van de huizen te kunnen beginnen. De ontwikkelaar laat weten dat de belangstelling groot is, maar het gaat dan ook deels om wonen aan de Zaan. Er komen woningen met vloeroppervlaktes variërend circa 38 tot 185 vierkante meter en op een overdekt binnenterrein komen 22 parkeerplaatsen, met daarnaast plek voor fietsen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen