Zaantheater geeft 5000 kaarten weg voor 50 voorstellingen

Foto: Google / Zaantheater

Het Zaantheater geeft in de aanloop naar de feestdagen samen met producenten en artiesten 5000 kaarten weg aan Zaankanters die anders niet hadden kunnen komen. Voor een grote groep mensen is het niet vanzelfsprekend om naar het theater te (kunnen) gaan. Daar moet verandering in komen met ‘Theater voor iedereen’.

‘Er is een grote groep mensen die zelden bewust in aanraking komt met cultuur,’ zegt directeur van het Zaantheater Angelique Finkers. ‘Juist deze groep mensen gaat het Zaantheater nu uitnodigen voor een mooie avond uit.’ Na de moeilijke coronaperiode hebben veel mensen meer dan ooit behoefte aan een uitje, en wat is er fijner dan genieten van toneel, cabaret, jeugdvoorstellingen, musicals of dans?

Vijftig voorstellingen

Via organisaties als de Voedselbank, NewBees, mantelzorgorganisaties en de Sociale Wijkteams worden kaarten verdeeld voor 50 voorstellingen, zoals Koorts van Ali B, de balletvoorstelling Sleeping Beauty, Dolfje Weerwolfje de musical, Jeroen van der Boom en de oudejaarsconference van Javier Guzman. Finkers hoopt met het in initiatief velen ‘een uitje te bezorgen dat ze niet snel zullen vergeten’.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen