Geen zicht op pinautomaat in Westzaan, in hartje Zaandam cash scoren ook lastig

Foto: Wikimedia / Vysotsky

Westzaan zit nog steeds zonder geldautomaat, maar ook in Zaandam is ‘even pinnen’ niet zomaar gedaan. Defecte en verdwenen automaten zorgden daar vandaag voor een rij in het filiaal van Bruna in de Damstraat, omdat cash in tegenstelling tot wat links en rechts wel beweerd wordt nog geenszins uit de samenleving verdwenen is.

Wat Westzaan betreft is er overigens geen nieuws. De gesprekken die de gemeente sinds februarin voerde met zowel Geldmaat als Coop-supermarkten over haar zorgen over het ontbreken van zo’n voorziening in het dorp hebben nergens toe geleid. De voornaamste reden dat er nog geen pinautomaat in Westzaan is teruggekomen is dat Geldmaat geen geschikte en veilige locatie heeft kunnen vinden.


 

 

 

 

 

 

 

Coop heeft aangegeven dat zij voor de verbouwing van de winkel al hadden gekeken waar een Geldmaat geplaatst zouden kunnen worden. Binnen was voor de supermarktketen geen optie: een pinautomaat in de winkel is ongewenst in verband met de veiligheid van het personeel, vanwege het risico van overvallen. De enige locatie buiten zou aan de kant van het parkeerterrein zijn, maar die is niet veilig genoeg omdat hij te afgelegen ligt ten opzichte van de openbare weg. De zoektocht gaat door.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen