POV legt zich niet neer bij ontbreken pinautomaat Westzaan

Foto: Wikimedia / Donald Trung

POV-raadslid Perry van der Velden blijft zich hard maken voor de terugkeer van een geldautomaat in Westzaan. De toezegging van wethouder Gerard Slegers dat hij zijn belofte dat dit ‘sowieso’ gaat gebeuren waar zal maken zodra er een geschikte pinlocatie gevonden is, is iets waar de Partij voor Ouderen en Veiligheid ‘niets mee kan’.

Van der Velden komt daarom na het zomerreces met een motie die het college opdraagt om alles op alles te zetten om een pinautomaat in Westzaan te realiseren. Het laatste voorstel van Van der Velden was het plaatsen van zo’n voorziening in de toen nog te verbouwen Coop-vestiging, maar die klus is inmiddels afgerond zonder dat er een geldautomaat in de supermarkt gekomen is. Het raadslid wil dat het college de zaak desondanks aankaart bij Coop en Geldmaat en het financiĆ«le plaatje inzichtelijk maakt: hoeveel zou dat de betrokken partijen gaan kosten.

Groot gemis

Voor oudere en minder mobiele Westzaners is het ontbreken van een pinautomaat in het eigen dorp een groot gemis. Van der Velden wees eerder al op de mogelijkheid om een zogenoemde pinbunker te plaatsen, maar daar is Geldmaat niet voor te porren en Zaanstad heeft er de middelen niet voor. Het probleem in Westzaan is dat geen enkele winkelier bereid is om een pinautomaat binnen te halen. De (buiten)automaat werd in januari dit jaar weggehaald uit angst voor een ramkraak.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen