POV en Dorpscontact willen geldautomaat in verbouwde Coop

Foto: Google Street View

POV-raadslid Perry van der Velden en het Dorpscontact Westzaan hebben een oplossing uitgedokterd voor het ontbreken van een geldautomaat in het dorp. Nu de Coop-supermarkt grondig verbouwd gaat worden kan die mooi achterin de winkel komen, uit het zicht van de openbare weg.

Coop zal dan de plek voor de automaat leveren en de gemeente zal de kosten voor het plaatsen van de automaat inclusief de bekostiging van veiligheidseisen en de benodigde  verzekeringen dragen, zo stellen ze voor. Met als uitkomst een win-winsituatie: de gemeente vervult haar plicht als ‘noodzakelijke voorzieningenleverancier’ voor de Westzaners en Coop profileert zich binnen de Westzaanse gemeenschap als maatschappelijk betrokken én heeft ‘bijvangst’ omdat de gebruikers van de pinautomaat een rondje door de winkel moeten lopen.

Strenge eisen

Begin dit jaar verdween de enige pinautomaat uit Westzaan en Van der Velden doet er sindsdien alles aan om zo’n voorziening terug te krijgen, vooral met het oog op minder mobiele inwoners. Het college onderschrijft het maatschappelijk belang hiervan, maar stuit op de eisen die leverancier Geldmaat met het oog op de veiligheid aan de locaties stelt: onder andere geen bewoning boven de automaat en een door de ‘gastheer’ aan te schaffen verzekeringspakket. Bij Westzaanse ondernemers is er daarom geen belangstelling voor.

Gesprek aangaan

Van der Velden heeft het college nu gevraagd of dat bereid is om met Coop en Geldmaat in gesprek te gaan over de plaatsing van een automaat in de verbouwde winkel en om daarbij het grote belang van deze voorziening voor de gemeenschap te benadrukken. Hij wil graag nog voor het aanstaande zomerreces antwoord op die vragen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen