Kans op nieuwe pinautomaat Westzaan nog niet verkeken

Foto: Wikimedia / Donald Trung

Het college heeft Geldmaat schriftelijk aangespoord om ervoor te zorgen dat er een pinautomaat terugkeert in Westzaan. Het dorp moet het zonder doen sinds begin vorige maand de enige mogelijkheid om cash te pinnen uit veiligheidsoverwegingen verdween.

De gemeente heeft hierin geen formele rol in deze zaak, maar het college onderkent het belang voor met name oudere en minder mobiele inwoners van een geldautomaat op afzienbare afstand. Er moet daarom eigenlijk een geschikte plek worden gevonden in Westzaan waar veilig gepind kan worden, antwoordt het college op vragen van de POV. Net als die partij is ook het dagelijks bestuur niet te spreken over de wijze waarop met de inwoners over het weghalen van de pinautomaat in de Kerkbuurt is gecommuniceerd. En ook dat is Geldmaat in het schrijven van Zaanstad meegedeeld.

De verdwenen automaat was van de Rabobank, maar die worden overal vervangen door de gele apparaten van Geldmaat. Westzaners werden door de Rabobank verwezen naar de Rabobank verwezen naar Assendelft (Dorpsstraat 422), Koog aan de Zaan (Molenwerf 20), Zaandijk (John Lennonstraat 265) of Zaandam (Langeweide 77).

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen