POV op de bres voor terugkeer pinautomaat in Westzaan

Foto: Wikimedia / Donald Trung

Westzaners moeten voortaan in Assendelft, Koog aan de Zaan, Zaandijk of Zaandam op zoek naar een pinautomaat en de Partij voor Ouderen en Veiligheid wil weten of de gemeente stappen gaat ondernemen om inwoners te steunen bij hun pogingen om een pinautomaat terug te krijgen in het dorp.

De pinautomaat in de Kerkbuurt is sinds kort verleden tijd en dat is zeker voor de ouderen in het dorp een hard gelag. Een groep waarvan steeds meer gevraagd wordt om zelfstandig te kunnen blijven wonen en een eigen huishouding te voeren, en het weghalen van de enige pinautomaat in het dorp is daar volgens fractievoorzitter Harrie van der Laan niet mee te rijmen: daardoor staan zij letterlijk en figuurlijk in de kou. ‘Ouderen zijn afhankelijk van cash geld. Dit waarborgt hun inkomsten- en uitgavenpatroon en zorgt ervoor dat zij niet voor financiĆ«le problemen komen te staan,’ schrijft hij in vragen aan het college.

Plofkraken

De Rabobank en Geldmaat geven vooralsnog niet thuis en wegens vrees voor plofkraken vallen mogelijke locaties af omdat de eigenaren het niet zien zitten. Onveiligheid was ook de reden dat de automaat naast een kinderdagverblijf werd weggehaald. De eerste berichten over de plannen van Rabobank om de automaat te verwijderen dateren volgens Van der Laan al uit 2018, maar de daadwerkelijke uitvoering was abrupt en heeft veel inwoners overvallen.

Reacties