Asielboot Achtersluispolder volgende maand in gebruik

Foto: Gemeente Zaanstad

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers opent begin volgende maand het drijvende noodopvangcentrum in een voormalige hotelboot aan de Rijshoutweg in Zaandam. Het COA heeft ermee ingestemd om aan alle door Zaanstad gestelde voorwaarden te voldoen.

In de opvangboot is plek voor ongeveer 400 mensen voor een periode van één jaar, met een optie voor verlenging met een half jaar. De komende tijd worden de locatie en het schip waar de mensen op verblijven klaar gemaakt voor gebruik. Het COA vraagt een gebruiksvergunning aan en er vindt een brandveiligheidscheck plaats. Het COA houdt op zaterdagmiddag 30 oktober rondleidingen voor buurtbewoners. Zij kunnen dan de opvanglocatie kijken en vragen stellen.

Aanmelden

Inwoners kunnen zich voor één van de tijdslots aanmelden met een e-mail naar [email protected]. De rondleidingen starten om 13:00, 13:45, 14.30 en 15.15 uur en er is in totaal plek voor 240 mensen. Voor ondernemers in de directe omgeving van de asielboot is er volgende week een overleg met het COA en de gemeente.

In het noodopvangcentrum zal ook het vrijwilligerswerk worden opgestart, bijvoorbeeld voor activiteiten en taallessen. Inwoners die willen helpen kunnen zich alvast aanmelden met een mail naar [email protected]

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen