Heemtuin vanaf vandaag in sprookjesachtige sferen

Foto: Zaans Natuur en Milieu Centrum

De Heemtuin in Zaandam is vanaf vandaag tot en met vrijdag 22 oktober een sprookjestuin. Diverse welbekende figuren maken er in de herfstvakantie hun opwachting: Roodkapje met haar mandje, Klein Duimpje zit ergens in de bosjes en ook Sneeuwwitje is van de partij.

De vriendelijke Vertelheks is dagelijks aanwezig en het bootje van de Heen-en-Weerwolf vaart ook weer regelmatig. Kinderen kunnen een speurtocht doen en komen zo langs alle prachtige plekjes van de Sprookjestuin. De tuin is zo mooi geworden dankzij de vele vrijwilligers en de creaties van de kunstenaars Anja Jonker en Marije Samuels.

Reserveren

De Sprookjestuin is dagelijks geopend van 10:00 tot 16:30 uur. Dit jaar moet er van tevoren gereserveerd worden. Dat kan via de website van het ZNMC. De Heemtuin is dit jaar een ‘doorstroomlocatie’: de ingang van de Sprookjestuin is zoals altijd bij de hoofdingang van de Heemtuin. De uitgang bevindt zich deze keer bij het fietspad langs de Gouw.

Er wordt gewerkt met tijdslots waarop u kunt binnenkomen (de laatste shift is 15:00 uur). U kunt daarna zo lang blijven als u wilt. Gemiddeld zijn bezoekers ongeveer anderhalf uur aanwezig in de tuin. Kinderen betalen vijf euro en volwassenen mogen gratis naar binnen. Voor dat geld krijgen de jonge bezoekers een speurtocht, limonade en nog iets lekkers. Honden zijn niet welkom.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen