Komende week allerlei gratis activiteiten voor de jeugd

Een beeld van de Special Zomer Experience 2021.
Een beeld van de Special Zomer Experience 2021.
Foto: YouTube / Sportbedrijf Zaanstad

Het Sportbedrijf presenteert vanaf morgen weer de Herfst Experience, in samenwerking met diverse andere lokale organisaties. Voor de jeugd van drie tot achttien jaar zijn er door de week allerlei gratis indoor en outdoor activiteiten op het gebied van sport, spel, cultuur en lifestyle.

Dagelijks start het programma om 13:00 uur en eindigt het om 16:00 uur; voor de allerkleinsten is er op donderdag de Zaanse Mini Herfst Experience van 10:00 tot 12:00 uur. Jongens en meiden van zes tot en met zeventien jaar kunnen meedoen aan diverse sport- en spelactiviteiten, zoals balsporten, freerunnen, steppen en verdedigingssporten. Deze activiteiten worden georganiseerd en verzorgd door onder andere sportverenigingen.

Ook maken de kinderen kennis met een uitgebreid aanbod van mogelijkheden op het gebied van kunst en cultuur, zoals theater, zang/muziek, een DJ-workshop en graffiti. Binnen het aanbod vanlifestyle staan gezondheid en leefstijl centraal. Denk daarbij aan koken, zelfontplooiing of testjes doen met de zintuigen.

In groepjes langs het aanbod

Kinderen mogen maximaal 30 minuten van tevoren komen voor de registratie, in verband met corona. Bij aankomst worden ze op basis van leeftijd ingedeeld in groepjes, waarna ze langs alle activiteiten gaan. Uiteraard is er ook tijd om te ontspannen, met levensgrote spellen en een chillhoek.

Maandag 18 oktober:

  • Rosariumpark in Krommenie, of bij slecht weer in gymzaal De Crommenije: Percussie, theater, Zaans Natuur en Milieu Centrum, koken met Feaz, karate en voetbal;
  • Skatepark A8 in Koog aan de Zaan: Percussie, dansen, techniek workshop, judo en zelfverdediging.

Dinsdag 19 oktober:

  • Cruijff Court Veldbloemenweg in Kogerveld of bij slecht weer in de gymzaal aan de Veldbloemenweg): Drummen, theater, Zaans Natuur en Milieu Center, acrobatiek, zelfverdediging en judo;
  • Gymzaal van de Pionier in Wormerveer: Schilderen, schaken, voetbalspellen, dansen en meer…

Woensdag 20 oktober:

  • Sporthal Zaanstad Zuid: Schilderen, muziek, koken, schaken, atletiek en handbal;
  • Sportcentrum Trias in Krommenie: Beeldhouwen, Zaans Museum, voetbal, yoga, acrobatiek, shake fietsen, schminken en volleybal.

Donderdag 21 oktober:

  • Sporthal Zaanstad Zuid: Beeldhouwen, techniek met Feaz, yoga, handbal, dansen, voetbal en schminken;
  • De Zaanse Mini Herfst Experience voor kinderen van drie, vier en vijf jaar in de Sporthal Zaanstad Zuid (hier aanmelden): Boetseren, trommelen, dansen, theater, gym en schminken.

Vrijdag 22 oktober:

  • Special Herfst Experience voor kinderen met en zonder een verstandelijke en/of lichamelijke beperking in de Sporthal Zaanstad Zuid (hier aanmelden): Beeldhouwen, trommelen, korfbal, dansen, shake fietsen, s(c)ool on wheels, hockey en schminken.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen