Fietsersbond pleit voor verhoogd fietspad kruising Waal en IJssel

Foto: Google Street View

Het fietspad langs De Waal in het Kalf gaat op de schop en de Fietsersbond Zaanstreek heeft de gemeente geadviseerd om het dan te verbreden en daarbij meteen ook de oversteek met de IJssel mee te nemen. Het nu nog grotendeeld betegelde fietspad wordt geasfalteerd.

Fietsen wordt daardoor comfortabeler en aantrekkelijker, waar de bond blij mee is. Het tweerichtingenfietspad is echter slechts 3,3 meter breed en voldoet daarmee niet aan de richtlijnen, die vier meter aangeven. Nu is de uitgelezen kans op daar 70 centimeter aan toe te voegen, meent de belangenbehartiger. De Fietsersbond pleit er daarnaast voor om het pad op de kruising Waal – IJssel te verhogen: ‘De snelheid van het autoverkeer zal daardoor aanzienlijk verminderen, wat ten goede komt aan de fietsveiligheid.’

Minder gehobbel

Het asfalt kan daardoor ook over de kruising heen getrokken worden en de blokmarkering kan buiten het fietspad geplaatst worden. De witte vierkante aandachtsblokken liggen nu op het fietspad, waardoor dat nog smaller lijkt dan het al is en bovendien een beetje hobbelt. Bij een breder fietspad lijken overigens wel bomen langs de Waal in het gedrang te komen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen